Zašto je eliminacija Dinama iz Evrope obradovala fudbalsku Srbiju?

Pratite nas
Dva poraza Dinama od Viljareala u četvrtfinalu odsvirala su kraj zagrebačkom klubu u Ligi Evrope, a ta eliminacija išla je na ruku srpskim klubovima.

Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i ostali klubovi koji se bore za izlazak na evropsku scenu naredne sezone, zadovoljno trljaju ruke zbog oba poraza Dinama u Ligi Evrope, s obzirom na to da „modri“ nisu osvojili nijedan bod za klupski koeficijent.

Saša Ilić i Nenad Milijaš - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Legende za pomoć Gavrilu – Ilić i Milijaš „razmenili“ dresove
Srbija je trenutno šesnaesta na pomenutoj listi UEFA, a cilj je 15. pozicija koja naredne sezone garantuje klubovima dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i učesnika u Ligi Evrope.

To mesto Srbiji mogu da ugroze samo Česi i Hrvati, pa je zato poraz i eliminacija Dinama od Španaca i te kako odgovarao srpskim klubovima.

​Neuspeh Dinama u sudaru sa „žutom podmornicom“, koja je posle 1:0 na Maksimiru, u revanšu slavila rezultatom 2:1 golovima Morena i Alkasera, dok je utešni pogodak za goste delo Mislava Oršića, nije doneo Hrvatima nijedan bod i samim tim za njih nije bilo pomeranja na UEFA listi koeficijenata.

Tadićev Ajaks nadigrao Romu i ispao iz Lige Evrope, kraj Dinamove bajke

► Jagodina i Borac bez miliona zbog nameštanja, kazne i za Zvezdu i Novi Pazar

► Kraljevi i Građani u polufinalu Lige šampiona!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala