Vučić najavio ulaganja u Torlak: Kreće proizvodnja četvorovalentne vakcine /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Vučić sa ruskom vakcinom „Sputnjik Ve“
Predsednik Vučić sa ruskom vakcinom „Sputnjik Ve“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Srbija će uskoro proizvoditi četvorovalentnu vakcinu za grip, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu, dodajući da će država uložiti u procese za punjenje i pakovanje vakcina 18 miliona evra.

"Dragi narode, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, mnogim ministrima, ali i sa svim stručnim ljudima iz oblasti farmacije i medicine, doneli smo nekoliko važnih odluka“, naveo je Vučić u videu na Instagramu. 

 Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Vakcine sa Torlaka poslate u Moskvu na kontrolu

"Država će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina, za pakovanje vakcina protiv gripa, ali i tetanus, difteriju i vakcine protiv kovida 19", najavio je Vučić.

"Za naš Torlak još 20 miliona evra, za uređenje prostorija i obnovu fasada, uredićemo i parkove i pristupne puteve Torlaku. Od Torlaka hoćemo da napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u celoj Evropi", naveo je predsednik Srbije. 

Predsednik Srbije je naglasio da je najradosnija vest da "od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan i ulazimo u proces proizvodnje četvorolovalentne vakcine za grip".

"Napred Torlak, napred Srbija!", napisao je Vučić uz video.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala