Šojgu se prisetio ujedinjenja Krima i Rusije: Zbog toga smatram da sam uspeo u životu

© Fotohost-agentstvo sco-russia2020.ru / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu prisetio se kako se odvijalo ujedinjenje Krima i Rusije, rekavši da srećan čovek što je imao priliku da učestvuje u tom ogromnom poslu, prenosi televizija „Zvezda“.

„Vrhovni komandant je praktično iz časa u čas upravljao tom operacijom, govorim bez preuveličavanja“, rekao je ministar odbrane, ističući da je bilo izuzetno važno da se spreči krvoproliće na Krimu, i da se omogući Krimljanima da izraze svoju volju u vezi toga u kojoj zemlji žele da žive.

„Ja sam lično srećan čovek što sam imao priliku da učestvujem u tom velikom, ogromnom poslu, izuzetno važnom za našu zemlju. Smatram da sam uspeo u životu nakon onoga što je učinjeno“, konstatovao je Šojgu u filmu „Ministar“ koji će danas biti emitovan na televiziji „Zvezda“.

Prisetio se i stručnjaka koji su bili uključeni u operaciju, naglasivši da su oni izvršili zadatak izuzetno tačno, između ostalog, i u političkom smislu, i da su bili maksimalno taktični i korektni. Konkretno, nije bilo primera omalovažavanja ukrajinskih zastava.

Šojgu je dodao da je uz prisustvo velikog broja ukrajinskih vojnih jedinica i jedinica flote na poluostrvu, uz postojanje velikog broja oružja, osiguravanje bezbednosti bez prolivene krvi bio veoma težak zadatak, ali da je uspešno obavljen.

Podsetimo, Krim se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma koji je održan 16. marta 2014. godine. Za pripajanje Rusiji glasalo je 96,77 odsto birača u republici i 95,6 odsto u Sevastopolju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala