Šipkama napadnut novosadski novinar Daško Milinović

© Foto : screenshot/Medij civilnog društva MultiRadionovosadski novinar Daško Milinović
novosadski novinar Daško Milinović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Radijski voditelj Daško Milinović napadnut je jutros u Novom Sadu prilikom odlaska na posao, piše portal 021.

Milinović je deo popularnog dvojca Daško i Mlađa. Tokom „Alarma sa Daškom i Mlađom“ izjavio je da se napad dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić". Kako je objasnio, poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom.

„Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta“, kaže Milinović.
On navodi i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.

Brnabićeva: Nadam se da će napadači dobiti najstrožu kaznu

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je danas napad na novinara Daška Milinovića kao strašan i nedopustiv i rekla da bi volela da napadači budu „najstrože kažnjeni“.

„Malo je reći da osuđujem. Fizički napad je crvena granice koja se u civilizovanom društvu ne sme preći“, rekla je Brnabićeva u obraćanju novinarima u Beogradu, posle sednice skupštinskog Odbora za Ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Ona je rekla da su, koliko zna, svi nadležni organi reagovali – policija i tužilaštvo i očekuje da budu brzi i efikasni.

NUNS: Napad je rukopis mračne prošlosti

Nezavisno udruženje novinara (NUNS) izrazilo je zebnju za bezbednost napadnutog novinara Daška Milinovića, budući da se, kako se ocenjuje u saopštenju, evidentno radi o jednoj organizovanoj akciji, a rukopis napada podseća na ranije brutalne poduhvate iz mračne prošlosti prema novinarima.

Već duže vreme upozoravamo na atmosferu u društvu koje dovodi do ovakvih napada prema novinarima koji se kritički odnose prema određenim temama, navodi NUNS.

Ministarstvo kulture poziva nadležne da se prioritetno bave napadom

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je jutrošnji fizički napad na Daška Milinovića i pozvalo nadležne da taj slučaj i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne, prenosi RTV.

„Svim novinarima i medijskim radnicima mora se omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje“, navelo je to ministarstvo u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala