Selaković sa Lavrovom: Srbija se nada poseti Putina ove godine

© Tanjug / RADE PRELICŠef ruske diplomatije Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Srbija se nada posete predsednika Rusije Vladimira Putina ove godine, izjavio je šef srpske diplomatije Nikola Selaković na sastanku s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom. On je takođe izrazio zahvalnost Rusiji za ulogu u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i rešenju situacije oko kosovskog pitanja.

Selaković je na početku susreta s Lavrovom, koji se održava tokom njegove dvodnevne zvanične posete Rusiji, istakao da su sastanci zvaničnika dve zemlje na najvišem nivou dokaz dobrih odnosa Srbije i Rusije i dobre bilateralne saradnje i prijateljstva.

„Uveren sam da će to rezultirati i sastankom na najvišem nivou i posetom Vladimira Putina Srbiji ove godine. Mi se nadamo toj poseti“, rekao je Selaković i dodao da se u Srbiji sećaju poslednje posete Putina i smatraju da je svaka njegova poseta istorijska.

Lavrov je, sa svoje strane, govoreći o kosovskom pitanju, ukazao na pokušaje napuštanja rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o rešenju kosovskog problema koji su, kako je rekao veoma opasni.

Lavrov je naglasio da je Rusija zainteresovana za dalje jačanje koordinacije sa srpskim prijateljima na međunarodnoj sceni, u evropskim strukturama kao što su OEBS i Savet Evrope, kao i u UN.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala