Posle pitanja o mirnom razlazu Bosne, Pahor tvrdi da nije znao za non pejper

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Slovenije Borut Pahor
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Predsednik Slovenije Borut Pahor danas se obratio javnosti i izneo svoje stavove o velikoj potrebi što bržeg uključivanja zemalja Zapadnog Balkana u EU. Poručio je da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da nije znao ništa o non pejperima tokom poslednje posete Sarajevu.

„Odbijam sve opasne ideje o promeni granica“, naglasio je.

Zatim se osvrnuo na BiH i njegovu poslednju službenu posetu Sarajevu.

Kazao je da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da je kao predsednik Slovenije u BiH bio sedam puta. Podsetio je da je bio i u Srebrenici i odao počast žrtvama genocida i poslao snažne poruke.

„Na poslednjem sastanku sa članovima Predsedništva BiH nisam znao ništa o non pejperu, ni pre ni kasnije. Zamislima o konačnom raspadu Jugoslavije se odlučno protivim jer smatram da to nije moguće postići mirnim putem“, naglasio je.

Željko Komšić je u ponedeljak potvrdio da je predsednik Slovenije Borut Pahor rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Komšić je izjavio da je nakon toga Pahor upitao: „Možete li se vi u BiH mirno razići?“

Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsedavajući Milorad Dodik rekao da je to moguće, prenosi B 92.

O potencijalnom otvaranju Pandorine kutije na Balkanu i mogućnosti prekomponovanja Bosne i Hercegovine u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govorili su dopisnik dnevnog lista „Politika“ iz Nemačke Miroslav Stojanović, bivši ambasador naše zemlje u Berlinu i Beču Milovan Božinović, i savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Radovan Kovačević:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala