Poker, marihuana i striptizete – čudna sudbina čuvenog Amerikanca

© AFP 2023 / ADAM GLANZMANPol Pirs, legenda Boston Seltiksa na ceremoniji završetka karijere
Pol Pirs, legenda Boston Seltiksa na ceremoniji završetka karijere - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Pol Pirs, legenda Boston Seltiksa i analitičar najuticajnijeg sportskog medija u SAD, nakon sramotnog videa na Instagramu razišao se sa ESPN-om, i tako ostao „kratak“ za milion i po dolara godišnje.

Prema pisanju američkih medija, gigant sportskih vesti raskinuo je saradnju sa ikonom Seltiksa, a takav ishod prilično će pogoditi novčanik desetostrukog učesnika NBA Ol star utakmice.

Popularna „Istina“, nadimak koji je Pirs svojevremeno dobio od Šakila O'nila, navodno je zarađivao milion i po dolara godišnje za posao analitičara pri ESPN-u. Njegove izjave i kontroverzni komentari podizali su rejting već popularnom mediju, ali izgleda da ESPN ne prašta.

Naime, u petak je Pirs izazvao buru na društvenim mrežama kada je objavio lajv video sa žurke na kojoj je igrao poker u društvu dama upitnog morala, dok je pušio marihuanu.

„Gde je Rejčel Nikols (novinarka ESPN)?“, bio je jedan od komentara, što je verovatno podgrejalo strasti među čelnicima američkog medija.

Na videu se jasno vidi da Pirs ili nije bio zabrinut zbog svog položaja na ESPN-u, ili nije razmišljao da takav potez može da ugrozi njegov posao.

„ESPN se razišao sa NBA legendom, Polom Pirsom“, naveli su neimenovani izvori za Front ofis sports.

„Pirs je uživo podelio video snimak na Instagramu kako puši i igra poker u sobi punoj egzotičnih plesačica u petak uveče. 43-godišnjak je zarađivao oko 1,5 miliona dolara godišnje“, naveo je drugi izvor.

Pirs je bio deseti pik sa drafta 1998. godine, prvih 15 godina svoje karijere posvetio je Seltiksima sa kojima kao deo velike trojke uz Reja Alena i Kevina Garneta osvojio titulu 2008.

Bio je MVP finala u kojem je vodio fenomenalnu bitku sa pokojnim Kobijem Brajantom.

Nastupao je i za Bruklin, Vašington i Los Anđeles Kliperse.

U karijeri je postigao 26.397 poena uz 7.527 skokova i 4.708 asistencija, a takođe je i rekorder Bostona po broju postignutih trojki (1.578).

Legenda Bostona na udaru navijača jer se uporedila sa Dončićem

Trener Dalasa: Nadam se da će Bobi naći vremena za nas

U Americi raste novi srpski biser /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala