Posle Đokovića i Nadal doživeo šok – a za sve je „kriv“ Rus!

© AP Photo / Jean-Francois BadiasRuski teniser Andrej Rubljov proslavlja pobedu protiv Rafaela Nadala
Ruski teniser Andrej Rubljov proslavlja pobedu protiv Rafaela Nadala - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Andrej Rubljov, drugi najbolji ruski teniser, pobedio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu, posle velike borbe i 2-1 u setovima.

Rubljov je do pobede došao posle dva sata i 33 minuta igre, po setovima 6:2, 4:6, 6:2.

Rusova pobeda predstavlja drugo šokantno ispadanje jednog od najboljih tenisera sveta, pošto je prethodno, u osmini finala, Novaka Đokovića eliminisao Britanac Danijel Evans.

Trenutno osmi teniser sveta je odigrao možda i najbolji meč u karijeri, ali mu je pripomogao i Španac, koji je grešio mnogo više od očekivanog, odnosno viđenog u prethodnim mečevima.

Rubljovu je ovo bila još jedna pobeda protiv u tom trenutku trećeg tenisera planete, pošto je prethodno dva puta savladao Dominika Tima, a jednom Rodžera Federera.

Rus je postao i jedini igrač koji je ikada pobedio Rafaela Nadala u Monte Karlu kada bi Španac osvojio jedan set.

„Biku sa Majorke“ je ovo bio tek drugi put u u 16 nastupa u Kneževini da nije došao do polufinala.

​Zanimljivo je i da je Rubljov u samo u prethodnom meču protiv Roberta Bautiste Aguta igrao dva časa i 46 minuta, dok je Nadal na terenu za dva meča pre ovog proveo oko dva sata i 20 minuta ukupno.

Rubljovu je ovo bila prva pobeda u međusobnim susretima sa Rafom, pošto je izgubio oba prethodna duela – na US openu 2017. godine i na Završnom turniru 2020, oba puta bez osvojenog seta.

U polufinalu Monte Karla ruski teniser će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda, dok se u drugom okršaju sastaju Stefanos Cicipas i pomenuti Evans.

Duel je počeo brejkom Rubljova u prvom gemu, ali se Rafa ubrzo rezultatski vratio u meč i izjednačio na 2:2.

​Rusa to nije omelo da potpuno parira Nadalu u razmenama i da uspeva da osvaja duge poene koji su obojici crpeli mnogo snage.

Odličnim udarcima i iz forhenda i iz bekhenda Rubljov je terao Nadala na dosta iznuđenih grešaka, pa su do kraja seta viđena još dva brejka – i to oba na servis Španca.

Bolji Nadal viđen je u drugom setu, ali je taj deo igre počeo isto kao prvi, brejkom Rubljova.

​Iako je Rafa igrao bolje i češće pretio servisu protivnika, tada je Andrej bio bolje reagovao kada se suočavao sa brejk loptama.

Spasao je jednu za 3:1, ali onda propustio tri za 3:2.

Festival brejk lopti se nastavio i u narednim gemovima, pošto je Rubljov propustio još jednu, a Nadal još četiri.

​Rus je uspevao nekako da sačuva servis, iako je delovalo da je brejk na pomolu, sve do trenutka kada je napravio dve velike greške.

Pri izjednačenju na 4:3 je prvo napravio duplu servis grešku, a onda i smeč poslao pravo na reket Španca, koji je uspeo da izjednači na 4:4.

Igra Rubljova se potpno raspala u narednom gemu, pa je Rafa došao do tri brejk/set lopte. Andrej je uspeo da spasi dve, ali je kod treće bio bespomoćan.

Baš kao i prethodna dva, treći set je počeo brejkom Rubljova, ali je Nadal, kao i u drugom delu igre, uspeo da se momentalno rezultatski vrati.

Ovog puta nisu viđene neiskorišćene brejk lopte, već je Rubljov uspeo da bude najbolji kada je to bilo najpotrebnije i napravi ne još jedan, već još dva brejka.

Uskoro je Rus došao do ogromnih 5:1 protiv iznrviranog protivnika, a ovog puta nije napravio greške kao u drugom setu, te je mirno priveo meč kraju.

Nadal se oglasio o Đokovićevom šokantnom porazu: To je normalno...

Đoković: Užasno!

Zašto je Novak bio razočaran u svog trenera? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala