Medvedev i Raonić odbrusili Francuzima: „Odlaganje je smešno“

© AP Photo / Alessandra TarantinoStadion Filip Šatrije
Stadion Filip Šatrije - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Danil Medvedev i Miloš Raonić kritikovali su odluku organizatora Rolan Garosa da usled epidemiološke situacije početak turnira pomere za jednu nedelju. Rus tvrdi da je odlaganje drugog Gren slema u sezoni „smešno“, a Kanađanin je ljut što je tu informaciju saznao preko društvenih mreža.

Medvedev koji je prošlog meseca preskočio Rafaela Nadala na drugom mestu ATP liste smatra da jednonedeljno pomeranje početka francuskog Gren slema neće uticati na celokupnu situaciju sa virusom korona, te da ne vidi poentu ove odluke.

„Moram reći da je pomalo smešno. Ali ne od strane organizatora ili francuske Vlade, takva je generalno situacija“, rekao je Rus i dodao:

„Ako posmatrate tako, dobijate osećaj da će ako odložite turnir za nedelju dana kovid nestati u toj nedelji“.

Drugi reket sveta, s druge strane, veruje da bi mu kao igraču koji tek mora da se dokaže na šljaci dodatna nedelja mogla biti od koristi u pripremama.

„Pokušaću da iskoristim dve nedelje posle Rima da se zaista dobro pripremim i u Parizu ostvarim dobar rezultat“, rekao je Medvedev.

Loša strana odlaganja Rolan Garosa je smanjivanje pauze između dva Gren slema, pa će od finala u Parizu do početka Vimbldona umesto tri biti samo dve nedelje, te Danil strahuje i za implikacije po sezonu turnira na travi.

„Ne pričam o sebi, ali igrač koji će nastupati u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske biće u lošoj situaciji za sezonu trave. U tom slučaju moći će da igra samo Vimbldon“, rekao je Rus.

Poput drugog tenisera sveta, ni devetnaesti nije zadovoljan odlukom o pomeranju Rolan Garosa, a ponajviše zbog toga što je tu informaciju dobio preko Tvitera.

Kanađanin smatra da su organizatori turnira bili nepravedni prema igračima jer ih nisu unapred obavestili o tome. Raonić tvrdi da su teniseri iznenađeni i stavljeni po strani, što nije fer imajući u vidu direktan uticaj na njihove planove i raspored.

„Suludo je o ovome saznati sa Tvitera“, rekao je Raonić. „Ovo u velikoj meri utiče na igrače i nismo dobili nikakva uputstva“.

„Čak bi i neka komunikacija neposredno pre ostatka sveta bila lepa“, naveo je Miloš u objavi na Tviteru.

I najboljeg tenisera sveta novinari su pitali šta misli o odlaganju Rolan Garosa za nedelju dana, poteza na koji su se organizatori odlučili zbog toga što će tada moći da privuku značajno veći broj publike.

„Nisam deo Teniskog saveza Francuske pa da razumem šta se tu tačno dešava, ali to je nešto što moramo da prihvatimo, nadamo se da će se sve odigrati. Kada god se pomeri neki turnir, a posebno Grend slem, to poremeti ceo kalendar. Teško je reći šta je dobro a šta loše. Iz njihove tačke gledišta to je svakako dobra odluka jer oni misle na sebe. Što se tiče ATP tura, ostali turniri će zbog ovoga patiti. Teško je reći ko je u pravu a ko nije“, izjavio je Novak Đoković.

Strah u Nadalovom timu – zbog Medvedeva nastaje opšta pometnja?!

Lekcija iz Đokovićeve kuhinje

Veliki peh za Rusa – korona ga izbacila iz Monte Karla!

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala