Rusija o kontramerama: Proteraćemo 10 američkih i trojicu poljskih diplomata

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će zvanična Moskva, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata od strane američkih i poljskih vlasti, doneti recipročne mere koje podrazumevaju proterivanje 10 američkih i trojicu poljskih diplomata.

Kako je rekao, uskoro će biti objavljen spisak celokupnog odgovora na „neprijateljske poteze Amerike“.

Lavrov je kazao i da će Rusija obustaviti delatnost američkih fondova koji se mešaju u rusku politiku.

Istovremeno, ruski šef diplomatije je rekao da Rusija, iz svima jasnih razloga, nema način da odgovori kontramerama na sankcije koje je Vašington uveo po pitanju ruskog državnog duga.

„Amerika je objavila sankcije po pitanju ruskog državnog duga. Mi nemamo poluge moći da odgovorimo na takve mere. Kao što to već kažu naši stručnjaci, ove mere će se odraziti na ekonomiju Rusije, ali mi ćemo pronaći izlaz iz te situacije, kao što smo uvek do sada to činili“, rekao je.

Takođe je rekao i da je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov tokom sastanka sa američkim ambasadorom u Moskvi savetovao Džona Salivana da otputuje u Ameriku na „ozbiljne konsultacije“.

„U Vašingtonu se dešava nešto što nam nije baš najjasnije. Zato je Ušakov i savetovao američkog ambasadora da otputuje u američku prestonicu i da obavi ozbiljne konsultacije“, naglasio je Lavrov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala