Lavrov i Selaković razmenili poklone /foto/

© Sputnik / Pres-služba Ministarstva spoljnih poslova SrbijeMinistri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov
Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, koji boravi u dvodnevnoj poseti Rusiji, razmenili su poklone nakon sastanka u Moskvi.

U Beogradu promocija poštanskih marki posvećenih Gagarinu /foto/

Lavrov je srpskom kolegi poklonio sliku na kojoj je prikazana zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i diplomatsku votku.

© Sputnik / Olivera IkodinovićSlika koju je Lavrov poklonio Selakoviću. Na njoj je prikazana zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Lavrov i Selaković razmenili poklone /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Slika koju je Lavrov poklonio Selakoviću. Na njoj je prikazana zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Selaković je darovao ruskom ministru jubilarnu seriju poštanskih maraka koje su izdate u Srbiji povodom godišnjice leta Jurija Gagarina u kosmos, kao i gusle.

© Sputnik / Olivera IkodinovićLavrov poklonio Selakoviću votku
Lavrov i Selaković razmenili poklone /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Lavrov poklonio Selakoviću votku

Podsetimo, Selaković se danas sastao sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom na kraju dvodnevne posete Rusiji. Teme razgovora su bile unapređenje saradnje dve zemlje, posebno ekonomske, ali i podrška Rusije jasnoj političkoj poziciji Srbije kad je reč o pregovorima o KiM kao i generalno o problemu KiM.

Selaković je rekao i da je njegova poseta i priprema posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, koju očekuje da će se realizovati tokom ove godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala