Hajka na policajca u Prištini zbog objave o Košarama i zločinima OVK

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Policija samoproglašene države Kosovo
Policija samoproglašene države Kosovo  - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Nakon članka koji je kosovski policajac podelio na društvenim mrežama i u kojem se tzv. Oslobodilačka vojska Kosova naziva zločinačkom, institucije koje se bave prekršajima policijskih službenika započele su postupak u vezi sa ovim slučajem.

Inspektorat kosovske policije (PIK) pokrenuo je slučaj. PIK je tražio od policije pokretanje disciplinskog postupka.

„Pozivajući se na vaš zahtev, obaveštavamo vas da je PIK nakon objavljivanja ove vesti u medijima po službenoj dužnosti pokrenuo slučaj koji je prosleđen Kosovskoj policiji na proveru – da li je dotična osoba policajac i postupanja u istom slučaju, potom u smislu administrativne disciplinske mere“, kaže se u odgovoru PIK-a portalu „Reporteri“.

Fejsbuk stranica pod nazivom Gračanica-KiM nedavno je objavila članak o bici na Košarama gde je Oslobodilačka vojska Kosova označena kao zločinačka vojska.

„Na današnji dan pre dvadeset dve godine, započela je bitka na Košarama. Bitka na jugoslovensko-albanskoj granici koja je trajala 67 dana, bitka koja je odnela 108 života, braće, heroja, Obilića. Jedna od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske koja je postala simbol odbrane otadžbine. Na Veliki petak, tog 9. aprila, zločinačke snage terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, regularne vojske Albanije i NATO-a predvođenog Amerikancima, koji su davali vazdušnu podršku, pokrenule su veliku ofanzivu na karaulu Košare, na granici tadašnje SRJ i Albanije.

Neprijatelj je u tom trenutku bio višestruko nadmoćniji, pa se oko 1.500 srpskih vojnika branilo od napada hordi koje su brojale između čak 5.000 i 6.000 Albanaca“, kaže se, između ostalog u tekstu koji je objavljen.

Ovaj članak u kojem se OVK opisuje kao zločinačka vojska, podelio je policajac kosovski Srbin.

A. T. (ime i prezime objavljeno u članku „Gazeta Ekspres“) je u svom opisu na Fejsbuku napisao da radi kao policajac u Kosovskoj policiji.

Više policajaca je suspendovano zbog objava ili komentara koje su postavljali na društvenim mrežama, a za koje se procenjuje da štete imidž policije, prenosi „KosSev“.

Epska bitka jugoslovenske vojske i albanskih terorista odigrala se na Košarama tokom NATO agresije. Zbog hrabrosti i nadljudskog napora mladih vojnika, ušla je u istoriju srpskog ratovanja. U istoriju je otišlo i 108 pripadnika vojske koji se nisu vratili sa Kosova. Među njima je i Tibor Cerna iz Debeljače. Pogledajte priču o njemu:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala