Selaković čuo jedinstvenu poruku u Dumi - svi protiv nezavisnosti Kosova

Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Rusije Leonid Slucki istakli su danas u razgovoru tradicionalno prijateljstvo i partnerstvo dve države i naroda, kao i obostranu spremnost za produbljivanje saradnje u svim oblastima.

Selaković je svog sagovornika informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Posebno je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na pomoći koju Rusija pruža u UN i drugim međunarodnim organizacijama poziciji Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Slucki je šefu srpske diplomatije preneo da po pitanju KiM sve stranke u ruskoj Dumi imaju jedinstven stav, protive se nezavisnosti tzv. Kosova.

Selaković je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou i rekao da očekuje nastavak ovog pozitivnog trenda.

On je podvukao značaj strateškog partnerstva Srbije i Rusije, kao i činjenicu da je Rusija jedan od najznačajnijih ekonomskih i energetskih partnera Srbije.

Šef srpske diplomatije konstatovao je da je parlamentarna saradnja dve zemlje veoma uspešna uz visok intenzitet međusobnih susreta, što pokazuje i broj održanih sednica Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Državne dume u poslednjih nekoliko godina, ali i brojni kontakti sa predstavnicima Saveta Federacije.

Susretom sa Sluckim, Selaković je započeo posetu Moskvi, gde će sutra razgovarati sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala