Ruski zvaničnik Americi: Da ste pametni pa da poslušate Putina...

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Odluka Vašingtona da uvede nove sankcije Rusiji ima „neprijateljski karakter“, ali se moglo predvideti da će do toga doći, napisao je na telegramu predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Ruski zvaničnik smatra da je arsenal optužbi na račun Moskve iscrpljen i da se SAD sada vrte u krug.

„Uvodeći sankcije sami sebe kažnjavaju. Na kraju će morati da grade odnose koje su sami porušili“, naveo je on.

Volodin smatra uvođenje sankcija pokušajem SAD, koje gube svoje pozicije, da reše nakupljene probleme za račun drugih država – „Rusije, Kine, Evrope i Bliskog istoka“.

„Da su pametni, poslušali bi Putina i počeli da se bave rešavanjem problema globalne bezbednosti, borbom protiv terorizma, borbom protiv širenja narkotika. Takva agenda može objediniti sve u borbi protiv zajedničkih izazova. Danas je to posebno važno u uslovima pandemije, kada umire veliki broj ljudi. Međutim, umesto toga, SAD biraju da reše svoje političke zadatke: stvaranjem problema razvoju drugih država radi očuvanja svojeg liderstva“.

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.  Nakon toga je ambasador SAD u Rusiji pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala