Ruski ambasador: Vojno-tehnička saradnja sa Srbijom po planu, nije pretnja ni za koga

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/loladjordjevic Gađanje iz artiljerijsko-raketnih sistema „pasars“ i „pancir S1“
Gađanje iz artiljerijsko-raketnih sistema „pasars“ i „pancir S1“ - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da se primopredaja ruske vojne tehnike Srbiji odvija po planu. Ističe da Beograd zbog saradnje sa Rusijom u toj oblasti trpi pritisak Zapada, ali da je ta saradnja u skladu s međunarodnim normama i ne predstavlja pretnju ni za koga.
„Tehnika je prošla proveru kvaliteta u Rusiji, predstoji njeno prebacivanje u Srbiju. Sve se odvija prema planu: ništa se ne sme radi na brzinu jer su za vojnu tehniku predviđeni specijalni uslovi transporta“, rekao je on na pitanje kada se može očekivati sledeća partija ruskih tenkova i oklopnih transportera.

Ističe da Amerika i vodeće evropske zemlje vrše pritisak na Beograd zbog vojno-tehničke saradnje sa Rusijom i da taj pritisak nije od juče.

„Leteći tenk“ Mi-35 - nova snaga Ratnog vazduhoplovstva - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2020
Moćni helikopteri iznad Srbije: Srpski piloti dobili ruske „leteće tenkove“ /foto, video/

„Ali, i u takvim okolnostima nastavljamo saradnju, srpska strana se u kontinuitetu zalaže za razvoj te saradnje. Principijelni aspekt je to da se naša saradnja u toj oblasti odvija se u skladu s međunarodnim normama i ni za koga ne predstavlja pretnju“, rekao je ambasador u intervjuu za Ria Novosti.

Srbija je novembra prošle godine dobila 11 modernizovanih tenkova T-72 MS, prethodno je već nabavila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, dobila je šest lovaca MiG-29 i deset oklopnih vozila BRDM- 2MS.

Beograd je od Rusije nabavio i PVO sistem "Pancir S1".

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala