Prebacivanje NATO i američkih snaga ka ruskim granicama vodi ka novoj „rundi“ napetosti

CC BY 2.0 / U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Justin Stumberg / Američki brodovi "Porter" i "Maunt Vitni" na vojnim vežbama na Crnom moru
Američki brodovi Porter i Maunt Vitni na vojnim vežbama na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Prebacivanje NATO i američkih snaga prema ruskim granicama vodi ka još jednoj „rundi“ tenzija, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Za sada je situacija veoma napeta. Znate da ima veliki broj vojnih jedinica Alijanse i Sjedinjenih Američkih Država koje su bile prebačene prema našim granicama zajedno sa vojnom tehnikom u okviru različitih vežbi direktno iz SAD. Naravno, u toj situaciji bilo kakve dodatne vojne komponente vode ka novoj rundi tenzija“, izjavio je Peskov.

Na pitanje novinara da li smatra da će odluka Amerike da ne pošalje dva broda u Crno more doprineti deeskalaciji situacije u vezi sa Ukrajinom, Peskov je rekao da je prerano reći tako nešto.

„Naravno, još uvek je preuranjeno govoriti da će odustajanje SAD od slanja dva broda dovesti do nekog smanjenja napetosti“, zaključio je on.

Ranije je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu potvrdio da je Amerika odustala od upućivanja ratnih brodova u Crno more. Prema planu, trebalo je da američki ratni brodovi sredinom aprila prođu kroz Bosfor na putu ka Crnom moru.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala