Kremlj o mogućim američkim sankcijama: Nema dima bez vatre

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaTroicka kula u moskovskom Kremlju
Troicka kula u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je, govoreći o novim mogućim američkim sankcijama Rusiji, da „nema dima bez vatre“ i da Kremlj osuđuje i smatra bilo kakve sankcije nezakonitim.
Takođe je primetio da Moskva ne bi želela da se odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama grade po Lenjinovoj formuli: „korak napred, nazad dva“.

„Jasno je da nema dima bez vatre. I, najverovatnije se radi o nekakvom ‘curenju’ u američkim medijima. Za sada, naravno, nećemo komentarisati novinske izveštaje, ipak ćemo sačekati da zvanični Vašington objavi neke konkretne odluke“, rekao je Peskov na brifingu.

Govoreći o sankcijama on je podsetio na stav Rusije.

„Što se tiče sankcija, pristup se nikako ne može promeniti. Osuđujemo svaku takvu težnju ka sankcijama, smatramo ih nezakonitim, a u svakom slučaju radiće princip reciprociteta, tako da možemo na najbolji način da osiguramo sopstvene interese“, istakao je Peskov.

Ranije je agencija Blumberg, pozivajući se na izvore, saopštila da će SAD uvesti sankcije za desetak državljana Rusije i 20 ruskih organizacija i proterati deset ruskih diplomata zbog navodnog mešanja Moskve u izbore i sajber napade preko „Solar vindsa“. Izvori su naveli da bi Sjedinjene Američke Države ove mere mogle objaviti već u četvrtak. Prema listu „Njujork tajms“, sankcije će se ticati i na državni dug Rusije.

Kako su Rusi postali „imuni“ na sankcije Zapada, budući da one, sa izuzetkom perioda Drugog svetskog rata, traju više od jednog veka, u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ otkriva glavna urednica Sputnjika na srpskom jeziku Ljubinka Milinčić:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala