Cetinjska bogoslovija posle napada dobila obezbeđenje policije

© Sputnik / Nataša MailosavljevićCetinjska bogoslovija
Cetinjska bogoslovija - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Crnogorska policija je dodelila obezbeđenje Bogosloviji Sv. Petra Cetinjskog nakon incidenta koji se desio ispred zgrade Bogoslovije i pisma koje je Ministarstvu unutrašnjih poslova tim povodom poslao rektor ove institucije Gojko Perović.

Perović je kratko rekao za Sputnjik da je situacija je sada mirna kao i da je policija odreagovala na jutrošnji incident, što saopštenjima, što delima.

„Istraga je u toku, tako da sad treba da sačekamo da vidimo kako će proći ovaj dan i noć“, kratko je prokomentarisao Perović.

Perović je potvrdio da je Bogoslovija dobila obezbeđenje policije i izrazio nadu da će sve biti u redu. 

Podsetimo, Perović se obratio policiji pošto je grupa huligana nasrnula na zgradu, psovala i pretila.

Cetinjska bogoslovija - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
„Lomili, palili i psovali“: Huligani nasrnuli na zgradu Cetinjske bogoslovije

Rektor Bogoslovije Sv. Petra Cetinjskog Gojko Perović je posle ovoga uputio dopis MUP-u Crne Gore kako bi građane pozvali na smirivanje tenzija i zatražio zaštitu za Bogosloviju i učenike jer su huligani pretili da će se ponovo vratiti.

„Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela „Grand“ i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći. Svi detalji ovog slučaja prijavljeni su cetinjskoj policiji ujutro oko 10:20 časova, a zapisnik te prijave Vam dostavljamo u prilogu ovog dopisa“, piše u saopštenju Perovića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala