Bajden i dalje misli da je potreban sastanak sa Putinom

© AP Photo / Carolyn KasterSavetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden smatra da bi lideri SAD i Rusije trebali da se sastanu kako bi razmotrili sve probleme koji postoje u odnosima između dve države, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejk Salivan.
„Bajden smatra da bi SAD i Rusija trebalo da se sastanu na nivou lidera u okviru samita, kako bi razmotrili sve probleme sa kojima se suočavaju dve zemlje“, rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejk Salivan u intervjuu televiziji „Si-En-En“.
Zastave NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
NATO: Zajednički ćemo se suprotstaviti „pretećim“ akcijama Rusije

On je naveo, da Bajden smatra, da Rusija i SAD mogu da sarađuju u oblastima, kao što je kontrola naoružanja. Prema njegovim rečima, Bajden i Putin su tokom telefonskog razgovora komunicirali direktno i razumeli se.

Savetnik je naveo, da su SAD zabrinute zbog situacije na granici sa Rusijom i Ukrajinom. Vašington vodi konsultacije sa saveznicima u Evropi, ali i direktno sa Ukrajinom na temu nagomilavanja ruske vojske na granici.

Sjedinjene Američke Države objavile su danas da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata, dva dana nakon što je sam predsednik Bajden predložio ruskom lideru Vladimiru Putinu sastanak na teritoriji treće države.

Kako su Rusi postali „imuni“ na sankcije Zapada, budući da one, sa izuzetkom perioda Drugog svetskog rata, traju više od jednog veka, u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ otkriva glavna urednica Sputnjika na srpskom jeziku Ljubinka Milinčić:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala