Američki ambasador u Moskvi: SAD su dale do znanja Rusiji da će štititi svoje interese

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaZgrada američke ambasade u Moskvi
Zgrada američke ambasade u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Vašington nastavlja da traži mogućnosti za izgradnju stabilnijih i predvidljivijih odnosa sa Moskvom, navodi se u saopštenju američkog ambasadora u Rusiji Džona Salivena koje je objavljeno na zvaničnom sajtu američke ambasade.

Prema rečima Salivena, sastanak je održan na molbu američke strane.

„Informisao sam ruska zvanična lica u Ministarstvu inostranih poslova o daljim merama koje će SAD preduzeti kako bi kaznile rusku Vladu za njene neprijateljske akcije“, izjavio je on.

Pri tom, prema rečima diplomate, „sastanak je bio profesionalan i pun poštovanja“.

Saliven je naglasio da su SAD jasno dale do znanja da će Vašington štititi svoje nacionalne interese. On je ukazao da je tokom nedavnog telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednik SAD Džo Bajden izrazio ozbiljnu zabrinutost neprijateljskim akcijama Rusije, kao što je „upotreba hemijskog oružja za atentat na Alekseja Navaljnog, sajber napad (preko softvera) Solar Vinds, naručena ubistva američkih vojnika u Avganistanu i mešanje u izbore 2020. godine“.

Ranije je bilo saopšteno da je američki ambasador pozvan u MIP Rusije, nakon što je Vašington uveo nove sankcije Moskvi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala