Tadićev Ajaks nadigrao Romu i ispao iz Lige Evrope, kraj Dinamove bajke

© AP Photo / Alessandra TarantinoDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Rome izborili su plasman u polufinale Lige Evrope posle remija s Ajaksom u Rimu - 1:1 (0:1). Zahvaljujući pobedi u Amsterdamu rezultatom 2:1, „vučica“ je eliminisala tim koji na terenu predvodi srpski reprezentativac Dušan Tadić.

U revanš dvoboju Rome i Ajaksa očekivali su se golovi, s obzirom na sve viđeno na „Johan Krojf areni“, ali su mreže neočekivano mirovale posle prvih 45 minuta. 

Igralo se konstantno na polovini Rimljana, što potvrđuje posed lopte u korist Holanđana 73-27 odsto. S tim što nije bilo previše ozbiljnih prilika pred Lopezovim golom.

„Kopljanici“ su u nastavku morali da krenu u totalni juriš, pa je trener Erik ten Hag izveo iz igre Skursa, i ubacio klasičnog napadača Brajana Brubija.

Upravo je Brubi već u 49. minutu pogodio mrežu Rome i meč je dobio na rezultatskoj neizvesnosti. Stigao je čak holandski gigant i do vođstva od 2:0, golom Dušana Tadića u 56. minutu. Ipak, tajpogodak je opravdano poništen posle konsultacije VAR, zbog prethodnog prekršaja.

​Ajaks je nastavio da napada i da juri drugi gol koji bi mu doneo prolaz u polufinale, ali je u jeku tih napada Roma preko Edina Džeka stigla do izjednačenja i plasmana među četiri najbolja tima u Ligi Evrope.

Arsenal je posle kiksa u Londonu (1:1) razbio Slaviju u Pragu rezultatom 4:0, a čak tri gola postignuta su u prvom delu susreta. Mančester junajted je bez većih problema i u revanšu pobedio špansku Granadu - 2:0, dok je Viljareal bio uspešniji od Dinamo Zagreba - 2:1 (2:0).

„Modri“ su imali izuzetno male šanse za senzaciju, s obzirom na to da su prošlog četvrtka poraženi na Maksimiru rezultatom 1:0. 

Roma će u polufinalu Lige Evrope igrati protiv Mančester junajteda, dok će Arsenal odmeriti snage sa Viljarealom.

Liga Evrope, četvrtfinale

Roma - Ajaks 1:1 (0:0)

(prvi meč 2:1)

Mančester junajted - Granada 2:0 (1:0)

(prvi meč 2:0)

Viljareal - Dinamo 2:0 (2:0)

(prvi meč 1:0)

Slavija Prag -  0:4 (0:3)

(prvi meč 1:1)

► Kraljevi i Građani u polufinalu Lige šampiona!

► Prokletstvo najskupljeg fudbalera svih vremena /video/

► Legende za pomoć Gavrilu – Ilić i Milijaš „razmenili“ dresove

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala