„Osveta je jelo koje se servira hladno“: Rusija će operativno reagovati na američke sankcije

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski političar Konstantin Kosačov
Ruski političar Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Pratite nas
Rusija će obavezno i operativno odgovoriti na američke sankcije, saopštio je potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov.
„Nove američke sankcije, neosnovane i besmislene po formi, ako se uopšte nečim razlikuju od ranijih antiruskih akcijama SAD, to je trenutak njihovog uvođenja. Oni su se pojavile samo dva dana nakon ohrabrujućeg razgovora dva predsednika“, napisao je političar na fejsbuku.

Po njegovim rečima, „na sankcije treba odgovoriti obavezno i to operativno“.

Takođe se treba odrediti i povodom sastanka šefova država, ali za to ima dovoljno vremena, dodao je on.

„Već 200 godina čovečanstvo koristi izreku „osveta je jelo koje se servira hladno“. Mislim da se ova izreka može primeniti i u slučajevima, kada se radi, ne o osveti, već o dostojnom odgovoru suverenih nacija koje poštuju sebe, koje imaju sopstvenu odgovornost za globalnu bezbednost i saradnju na agresivne akcije oponenata“, zaključio je političar.

Portparolka Ministarstva Marija Zaharova saopštila je da je ambasador SAD u Rusiji pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u vezi sa novim američkim sankcijama. Ona je navela da će razgovor biti težak.

Ranije su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala