Đoković pred velikim izazovom – može li Monte Karlo da zaseni Beograd?

© AP Photo / Christophe EnaĐoković u polufinalu Rolana Garosa
Đoković u polufinalu Rolana Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, do sada je osvojio 15 trofeja na šljaci. Prvi turniri kojima će srpski as otvoriti sezonu na najsporijoj podlozi na Turu biće Monte Karlo i Srbija open, na kojima ima po dve titule.

Prvi trofej u karijeri Đoković je podigao upravo na šljaci. Bilo je to davne 2006. godine na Otvorenom prvenstvu Holandije u Amersfortu.

Ovaj turnir istovremeno je preteča Srbija opena, jer su organizatori 2008. godine prodali pravo organizacije porodici Đoković, kada je turnir premešten u Beograd.

Prvi reket sveta najviše pobeda ima u Rimu – četiri, jednu manje ima u Madridu, potom slede Beograd i Monte Karlo na kojima je slavio po dva puta, dok je Estoril i Rolan Garos osvojio samo jednom u karijeri.

Prva dva turnira na kojima će se Đoković takmičiti nakon podizanja svog 18. Gren slem trofeja u Melburnu biće redom – Monte Karlo i Beograd.

Konkurencija u državi Novakovog prebivališta biće jača nego u gradu njegovog rođenja, ali je Srbin izjavio da je spreman fizički jer već duže vreme brusi formu upravo u Monaku.

Njemu će rival u prvom izdanju u Monte Karlu biti Janik Sinerfinalista ovogodišnjeg turnira u Majamiju i 22. teniser sveta.

„Trenirao sam dosta sa njim pre nekoliko godina, dok je bio junior. Mogao sam da vidim njegov napredak, zaista je impresivan. Siner je veoma dobra osoba, dosta posvećen tenisu. On ima sve što je potrebno da bi postao šampion, i okružen je pravim ljudima. Ambiciozan je i gladan je pobeda“, rekao je Đoković o Sineru.

Hoće li Novak uspeti da zaseni Beograd svojom trećom titulom u Monte Karlu saznaćemo do 18. aprila kada je zakazano finale prvog takmičenja na najsporijoj podlozi Tura, a prvi meč Đokovića u Monte Karlu pratite od 12.30 na stranicama Sputnjik sporta. 

O velikom povratku tenisa u Beograd ponovnim održavanjem Srbija opena, u emisiji Sputnjik sport – Miljanov korner govorio je direktor turnira Đorđe Đoković:

Tmuran dan za srpski tenis u Beogradu

Nemac ruskog porekla misli da više nije „klinac“ – šta će na to „reći“ Đoković?

Đoković se predomislio – neka se spreme Federer i Nadal!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala