Sprema li Evropa jugoslovenski scenario za Bosnu /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Političari iz Slovenije, koja je bila jedna od učesnica razbijanja Jugoslavije, sada predlažu – razbijanje Bosne i Hercegovine. Tako barem nagoveštava neslužbeni dokument koji je slovenački premijer Janez Janša navodno poslao predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, što je izazvalo buru reagovanja i pravu uzbunu u Sarajevu.

Da se nešto kuva za Bosnu i Hercegovinu u evropskim kuhinjama potvrđuje i činjenica da je predsednik Slovenije Borut Pahor prilikom nedavne posete Sarajevu postavio pitanje da li je moguće mirno razdruživanje Bosne i Hercegovine.

Otvara li se time Pandorina kutija i da li je moguće prekomponovanje Bosne i Hercegovine bez rata i prekrajanja granica na čitavom Balkanu? Tiče li se ideja dovršetka raspada Jugoslavije i Kosmeta? Da li bi se svela na stvaranje „velike Srbije“ i „velike Albanije“? Jača li u Evropi svest da su nerešeni problemi Balkana u ćorsokaku i ko je kriv za to?

Gosti u beogradskom studiju ovog popodneva su novinar, dugogodišnji dopisnik dnevnog lista "Politika" iz Nemačke Miroslav Stojanović i bivši ambasador naše zemlje u Berlinu i Beču Milovan Božinović. Video-vezom idemo i u Istočno Sarajevo  a naš sagovornik biće Radovan Kovačević, savetnik srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Emisiju uređuje i vodi Tanja Trikić.

Slušajte nas na frekvenciji Radio Novosti 104,7 megaherca , gledajte na fejsbuku Sputnjika i Radio Novosti ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala