Ruski diplomata: NATO podstiče Ukrajinu da vojnim putem reši problem Donbasa

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Predstavnici država NATO-a podstiču Ukrajinu da vojnim putem reši konflikt u Donbasu, izjavio je predstavnik Rusije u kontakt grupi za rešavanje problema na ukrajinskom istoku Boris Grizlov.
„Zbog odbijanja Ukrajine da razgovara o pitanjima koja se tiču osiguranja primirja čudno izgleda politička i vojna podrška Kijevu brojnih zapadnih država. Političari, pre svega, predstavnici država NATO-a koji podržavaju vojnu aktivnost kijevskih vlasti idu protiv rezolucije Saveta Bezbednosti UN. To nije ništa drugo već podsticanje Ukrajine na nepolitičko, vojno rešavanje konflikta“, izjavio je Grizlov novinarima.

On je podsetio da je u Minskim sporazumima uneseno da se ne sme dozvoliti ovakav scenario.

„Minski sporazumi nedvosmisleno govore da mirovni politički dijalog između Kijeva i Donbasa nema alternativu“, dodao je diplomata.

Grizlov je rekao da je na današnjem sastanku kontakt grupe, kao i na prethodnom, ukrajinska delegacija uz podršku OEBS-a odbila da razgovara čak i o praktičnim mehanizmima za realizaciju dogovora o unapređenju primirja iz 22. jula 2020. godine.

 „Kijevu je potrebna samo imitacija pregovora i pi-ar. Ubistva Oružanih snaga Ukrajine civila u Donbasu nazvali su predstavom. To je vrhunac cinizma“, naglasio je ruski diplomata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala