Ruska ambasada: Razumemo zabrinutost regiona, ali odluka o „Sputnjiku Ve“ zavisi od Pariza

© Sputnik / Chedly Ben Ibrahim / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Ruska ambasada razume zabrinutost brojnih francuskih regiona zbog odugovlačenja evropskog regulatora da odobri rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je ambasador Rusije u Francuskoj Aleksej Meškov. Kako kaže, konkretne odluke o naručivanju preparata zavise od francuskih partnera.
„Razumemo zabrinutost rukovodstva čitavog niza francuskih regiona zbog odužene procedure Evropske agencije za lekove (EMA) za registraciju ruske vakcine 'Sputnjik Ve', koja je dokazala svoju efikasnost u mnogim zemljama. Što se tiče konkretnih odluka u vezi sa tim, one zavise od naših francuskih partnera“, rekao je ruski ambasador.

Ranije je lider francuskog regiona Provansa-Alpi-Azurna obala Reno Mizelije saopštio da je napravio prednarudžbinu za rusku vakcinu protiv „Sputnjik Ve“ dok čeka da evropski regulator odobri taj preparat.

Gradonačelnik Nice: Omogućite nam da obezbedimo „Sputnjik Ve“ za naš region - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Gradonačelnik Nice francuskim vlastima: Omogućite mi da nabavim „Sputnjik Ve“

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Vakcina je registrovana u 60 zemalja sa ukupnom populacijom od tri milijarde ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala