Pokret za promjene traži istragu o umešanosti bivše vlasti u dešavanja u Srebrenici

© PRES PzPNebojša Medojević
Nebojša Medojević  - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Pokret za promjene predao je Skupštini Crne Gore Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranja anketnog odbora kako bi se prikupile informacije i činjenice o vezi crnogorskih vlasti i njihovoj logističkoj podršci vojsci Republike Srpske tokom ratnih dešavanja 1994. i 1995. u operacijama oko Srebrenice.

Predlog odluke podrazumeva pribavljanje informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa snabdevanjem gorivom, municijom i drugoj materijalno-tehničkoj, vojnoj i logističkoj podršci Vojsci Republike Srpske u operacijama oko Srebrenice, u vremenu od avgusta 1994. do novembra 1995. godine, za vreme sankcija koje je SRJ uvela Republici Srpskoj, prenosi RTCG..

Kako ističu u PzP, uputili su svim poslaničkim klubovima parlamentarne većine Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i anketnog odbora u vezi sa dešavanjima u Srebrnici, kako bi svi zainteresovani poslanici potpisali Predlog, jer za pokretanje parlamentarne istrage je potreban potpis 27 poslanika.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala