Novak uz dosta muke pobedio talentovanog Italijana!

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković slavi pobedu protiv Janika Sinera
Novak Đoković slavi pobedu protiv Janika Sinera - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte Karlu pobedivši u dva seta talentovanog Italijana Janika Sinera – 6:4,

Đoković, koji je u ponedeljak započeo 316. nedelju na prvom mestu ATP liste, posle sedam nedelja našao se na terenu nekog turnira, odnosno odigrao je prvi takmičarski meč od osvajanja Australijan opena.

Srpski teniser Novak Đoković na Mastersu u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Đoković trijumfalno krenuo u pohod na Monte Karlo!

Meč između srpskog i italijanskog tenisera mogli ste da pratite tekstualnim putem uz Sputnjik.

Protivnik u prvom kolu nije mogao da bude teži rival, pošto je talentovani Italijan jedan od najboljih mladih igrača sveta i mnogi ga video kao budućeg prvog reketa sveta.

Ipak, još je zelen 19-godišnji teniser, te je Đoković u dva seta uspeo da ga pobedi i prođe u treće kolo, gde će za protivnika imati boljeg iz susreta Daniel EvansHubert Hurkač.

Očekivano, Novak je na startu meča bio malo „sirov“, videlo se da dugo nije igrao takmičarski meč, te je Italijan bio taj koji je prvi napravio brejk.

Siner je imao 2:1, servirao je da potvrdi brejk, ali tada je Đoković podigao igru na viši nivo i ekspresno je vratio izgubljeno, 2:2. Od tog trenutka srpski teniser zaigrao je furiozno, pa su i naredna tri gema pripala njemu – 5:2.

Devetnaestogodišnji Italijan uspeo je da smanji na 5:3, a potom i da vrati brejk, te je u desetom gemu servirao za izjednačenje. Ali, ne bi Novak bio najbolji teniser sveta kada ne bi imao odgovor.

Brejkom je došao do seta i posle 55 minuta igre poveo je 1-0.

Preslikana situacija bila je i u drugom setu, s tim što Đoković ovoga puta nije dozvolio Italijanu da mu oduzme servis. Siner je pretio, igrao je dobar tenis, ali to je bilo nedovoljno za prvog reketa sveta.

Novak je oduzeo servis protivniku u četvrtom, potom i osmom gemu, te je posle sat i po vremena došao do pobede – 6:4, 6:2.

Iako rezultat govori da je Đoković lako došao do pobede, Siner je pružio odličan otpor i srpski teniser imao je odličan ispit na startu Mastersa.

​► Đoković trijumfalno krenuo u pohod na Monte Karlo!

Nadal pred srpskim novinarom omalovažio Đokovićev rekord: „Ne znam šta to znači“ /video/

Lekcija iz Đokovićeve kuhinje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala