Nemačka ministarka o ruskoj „provokaciji“: NATO i Ukrajina neće učestvovati u toj igri

© REUTERS / HANNIBAL HANSCHKENemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer
Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Povećavajući svoje vojno prisustvo na granici sa Ukrajinom, Rusija testira reakciju drugih zemalja na takve aktivnosti, smatra nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer.
„Ruska strana čini sve kako bi izazvala reakciju i mi, zajedno sa Ukrajinom, ne želimo da učestvujemo u toj igri“, izjavila je ministarka za televiziju „ARD“.

Ona je izrazila nadu da „neće doći do dalje eskalacije tog sukoba“ i istakla da će NATO razumno postupati, na šta poziva i druge zemlje.

„Ukrajina je do sada reagovala razborito. I mi u Alijansi ćemo isto tako postupati“, rekla je.

Govoreći o ranijem saopštenju da će više od deset brodova ruske Kaspijske flotile preći u Crno more u okviru provere, nemačka ministarka je rekla da, ukoliko zvanična Moskva izvodi vežbe, one moraju da budu izvedene u skladu sa međunarodnim standardima.

„Ako je sve tako kako govori ruska strana, da su u pitanju vežbe, onda za to postoje propisana međunarodna pravila u skladu sa kojima se formiraju transparentnost i poverenje“, dodala je.

Ranije su SAD i evropske zemlje izrazile zabrinutost u vezi sa kretanjem ruskih snaga u blizini granice sa UkrajinomStav Moskve je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala