Žestoka tuča navijača i fudbalera – repriza Maksimira i Marakane /video/

© Foto : Skrinšot / Twitter CatalunyaFutbol Katalonija, tuča na fudbalskoj utakmici
Katalonija, tuča na fudbalskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Ljubitelji fudbala su kroz decenije sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije dobijali užasne slike sa utakmica, ali je ono što se dogodilo u Španiji ozbiljno zasenilo sva dešavanja sa Maksimira ili beogradske Marakane.
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Bogdan je pred Džordanom ponovio „srpske dvocevke“ /video/

Meč treće katalonske lige je obeležila nezabeležena tuča fudbalera i navijača, koja je pretila da eskalira u veliku tragediju.

Incident je započeo kada su po jedan igrač ekipa Bon Pastor i Karmelo dobili crvene kartone zbog međusobnog sukoba nakon sudijskog prekida meča.

Fudbaler Bon Pastora je uleteo ramenom namerno u rivala, što je izazvalo revolt navijača i upad desetina ljudi na teren, posle čega se više nije znalo ko koga i zbog čega tuče.

Na stadionu nije bilo pripadnika obezbeđenja, igrači i navijači su se jurili po terenu sa željom da se krvnički obračunaju.

​Sve što se dogodilo je podsetilo na, na primer čuvenu utakmicu između zagrebačkog Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru 1990. godine, koju je obeležio Zvonimir Boban, hrvatski fudbaler, nasrtajem čak i na pripadnika policije.

Opšti haos je nastao i deset godina kasnije u večitom derbiju Crvene zvezde i Partizana, kada su na udaru navijača bili i igrači.

► Okrnjen legendarni Poljud, bura „odnela“ nosač krova /foto/

► Srbin je „mašinovođa“ Lokomotive koja tutnji Rusijom!

► Knežević „vrele krvi“ je izabrao pravi put, a za Sputnjik kaže: „Zauvek uz Srbiju!“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala