Krajinović pobedio Londera, kraj za veliku nadu srpskog tenisa u Beogradu

© AP Photo / Mark SchiefelbeinFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Filip Krajinović, srpski teniser, u drugom kolu turnira u Monte Karlu pobedio je Argentinca Huana Londera sa 2:0 u setovima, dok je Hamad Međedović završio učešće na čelendžeru u Beogradu.

Nakon što mu je prvi meč u Monte Karlu predao Nikoloz Basilašvili, Krajinoviću je trebalo nešto manje od sat vremena da u drugom kolu opravda ulogu favorita i porazi devedesetčetvrtog tenisera ATP liste sa 6:0, 6:3 po setovima.

Ekspresno je Srbin ušao u prvu deonicu dopustivši samo jednu brejk priliku protivniku, dok je istom oduzeo sve servis gemove, te je za samo 25 minuta osvojio prvi set.

U drugom periodu susreta viđeno je nešto lošije izdanje Krajinovića kome je Londer na samom startu uzeo brejk, ali mu je Srbin bez izgubljenog poena odmah vratio u drugom gemu, što je ponovio i u četvrtom- 3:1.

Potom je srpski teniser do samog kraja održavao ovu prednost, i bez većih pritisaka priveo meč kraju u svoju korist- 6:3.

Protivnik Filipu Krajinoviću u osmini finala Mastersa u Monte Karlu biće Fabio Fonjini koji je savladao Džordana Tomsona.

Pratimo i čelendžer u Beogradu na kom je talentovani Hamad Međedović završio učešće. Bolji od njega bio je argentinski teniser Fakundo Bagnis.

Preveliki je Bagnis bio zalogaj za veliku nadu srpskog tenisa, te ga je za sat vremena i dvadesettri minuta igre eliminisao sa takmičenja (6:2, 6:2).

Sedamnaestogodišnjak iz Novog Pazara koji je prošle godine bodovima sa dva Fjučersa obezbedio ATP renking čime je zvanično ušao u profesionalne vode belog sporta, senzacijom je započeo svoj prvi čelendžer u karijeri, ali ga je pobeda nad Oskarom Oteom izgleda previše istrošila da bi ponovio još jedan uspeh.

Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Velika pobeda za veliku nadu srpskog tenisa!

Ipak, treba imati u vidu da je Međedović 1057. teniser sveta, dok je Bagnis 103, tako da nije bilo realno očekivati da će dva dana za redom doći do spektakla. Ali, svakako će mečevi sa teniserima iz Top 200 značiti za dalji razvoj srpskog vunderkinda.

Dobro se držao Hamad na početku susreta, uspešno odolevao napadima Argentinca, da bi u šestom gemu posustao ne uspevši da postigne nijedan poen na svoj servis – 4:2.

Bagnis je potom rutinski osvojio naredni gem, a u osmom da uz malo više muke osvoji prvi set – 6:2.

Na startu druge deonice nastavljeno je u istom ritmu, manjak iskustva i umor učinili su svoje, pa Međedović uprkos velikoj borbi i oduzetom servis gemu protivniku ipak nije odoleo napadima daleko bolje rangiranog Bagnisa.

Đoković nahvalio italijanskog vunderkinda

Novak uz dosta muke pobedio talentovanog Italijana!

Đoković pred velikim izazovom – može li Monte Karlo da zaseni Beograd?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala