Debakl Đorđevićevog tima u utakmici sezone – drugi ruski tim u Evroligi!

© AFP 2023 / OZAN KOSEAleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Virtusa iz Bolonje poraženi su u utakmici sezone od Uniksa iz Kazanja, koji je zahvaljujući trijumfu, 107:100, obezbedio učešće u Evroligi sledeće takmičarske godine.

U majstorici polufinala Evrokupa, izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su lošu utakmicu i sada Evroligi mogu da se nadaju jedino ako dobiju specijalnu pozivnicu.

Na terenu nisu uspeli da izbore kartu za najelitnije evropsko košarkaško klupsko takmičenje, što je veliki neuspeh za tim u koji su uloženi milioni, te je pitanje da li će Đorđević i naredne sezone voditi klub iz Bolonje.

U trećoj utakmici polufinalnog duela italijanske i ruske ekipe presudilo je to što domaći košarkaši nisu mogli ništa da odbrane, što govori i podatak od 107 poena.

Ključni koš postigao je Amerikanac Ajzea Kenan koji je ubacio trojku sa deset metara na 35 sekundi do kraja, pa je posle ovog koša prednost gostiju iznosila +7, 99:92. Virtus nije uspeo da se vrati i Uniks zasluženo prolazi u finale Evrokupa gde će igrati protiv Monaka.

Srpski košarkaš Miloš Teodosić postigao je 25 poena i uz to je imao devet asistencija, Belineli je ubacio 24, a Stefan Marković je postigao samo tri poena u poraženom timu. Pobednika su predvodili Smit sa 24 poena, Okaro je ubacio 22, Braun 20, a Nejt Volters 17.

Domaći košarkaši bolje su otvorili utakmicu, te su posle koša Alibegovića imali +8, 19:11. Ipak, ekipa iz Bolonje nije uspela da održi prednost, te se na petominutnu pauzu otišlo rezultatom 21:21.

U drugoj četvrtini ujednačenu košarku, igralo se koš za koš i to veoma brzom ritmu. Nijedna ekipa nije uspela da se rezultatski odlepi, pa je i na poluvremenu bio egal – 48:46 za Virtus.

Treća četvrtina bila je veoma važna za dalji razvoj utakmice, pošto su košarkaši Uniksa krenuli da lome otpor ekipe Saleta Đorđevića. Braun je igrao sjajan meč, pogađao je i Smit, te je prednost ruske ekipe u jednom trenutku iznosila +10, 56:66.

Do kraja deonice Virtus je predvođen Teodosićem uspeo da smanji zaostatak, te je Uniks imao +6 pred poslednjih deset minuta igre, 67:73.

Uniks je održavao prednost u četvrtoj četvrtini i svaki put kada bi Virtus prišao, imali bi spreman odgovor koji bi ubio moral u timu Saleta Đorđevića.

Na kraju je u finale prošla bolja ekipa, Virtus sa ovakvom igrom nije zaslužio da prođe u finale Evrokupa i videćemo kakva je sudbina Srba u Bolonji, počev od Đorđevića, preko Teodosića i Markovića.

Finale Evrokupa između Monaka i Uniksa igra se od 27. aprila do 5. maja.

Bogdanović prihvatio ulogu lidera i vodio Atlantu do pobede /video/

Zvezda na volšeban način slavila u derbiju kola koji se pratio na bizaran način

Bogdan je pred Džordanom ponovio „srpske dvocevke“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala