Bajden predložio Putinu da se sastanu „narednih nedelja“

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Predsednik SAD Džo Bajden predložio je ruskom lideru Vladimiru Putinu da se sastanu „narednih nedelja“, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken.
„Više bismo voleli da sa Rusijom imamo stabilne i predvidljive odnose. To, sa druge strane, zahteva otvorene linije komunikacije kako bismo jasno mogli da govorimo o našim pogledima, politici, našim prigovorima na postupke Rusije. To je važno kako bi se izbegle pogrešne procene. To ste i videli juče kada je predsednik Bajden podigao slušalicu, pozvao predsednika Putina i predložio mu da se sastanu narednih nedelja“, rekao je Blinken na pres-konferenciji u Briselu.

Ranije je Bela kuća saopštila da bi se lideri mogli sastati u narednih nekoliko meseci.

Putin i Bajden su u utorak održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. Predsednik Rusije Vladimir Putin je, reagujući na tu izjavu, američkom lideru poželeo dobro zdravlje. Kasnije je predložio Bajdenu javnu onlajn diskusiju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala