Vašington želi dijalog sa Moskvom, ali nastavlja sa pritiscima

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
SAD žele dijalog sa Rusijom, ali će nastaviti da vrše pritisak na Moskvu, saopštila je potparolka američkog predsednika Džen Psaki.
„Naš pristup odnosima sa Rusijom je: očekujemo da odnosi budu izazov, da budu nastavljeni teški pregovori, spremni smo da se nosimo sa njima. Međutim, naš cilj je da naši odnosi sa Rusijom budu predvidljivi i stabilnim, da vodimo dijalog“, rekla je Psaki na brifingu.

„Treba da napravimo plan. To će biti prvi razgovor na tom nivou o tome. Cilj je, naravno, da budemo pošteni i otvoreni u oblastima u kojima se ne slažemo i gde izražavamo zabrinutost, ali isto tako da zajedno radimo tamo gde je to u uzajamnom interesu“, dodala je ona, navodeći primer Iran i produženje sporazuma START-3.

„Razgovaraće se o brojnim pitanjima kako se (sastanak) bude bližio“, dodala je Psaki.

Kako je objasnila, za sada je rano govoriti o mestu održavanja samita. To će biti narednih meseci, znači, na leto.

Ona je naglasila i da će Vašington nastaviti da vrši pritisak na Moskvu.

Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina i predložio mu je da održe sastanak u trećoj državi, saopštila je Bela kuća. Pored toga, tokom telefonskog razgovora Bajden je izrazio zabrinutost „iznenadnim“ povećavanjem ruskih vojnih snaga na granici sa Ukrajinom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala