I robot zna da zakaže /foto/

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaKontrolna soba sistema za video-pomoć sudijama - VAR u Međunarodnom centru za emitovanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi
Kontrolna soba sistema za video-pomoć sudijama - VAR u Međunarodnom centru za emitovanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
VAR, pomoćni sistem suđenja u fudbalu putem video tehnologije, doneo je mnogo toga dobrog najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali postoje primeri kada i „robot“ zna da zakaže. Najsvežiji je sa utakmice Premijer lige između VBA i Sautemtona, kada je poništen čist gol usled nemogućnosti tehnologije da isključi ofsajd.

U 31. kolu Premijer lige Vest Bromvič Albion u ponedeljak je dočekao na svom terenu ekipu iz Sautemptona i već u petom minutu postigao gol, ali je on poništen usled nemogućnosti VAR tehnologije da povuče konačnu liniju zbog položaja kamere.

Naime, prilikom centaršuta u petercu gola gostiju našla su se dva fudbalera VBA, Kajl Bartli i Mbaje Dijanje. Lopta je išla na Dijanjea koji je i bio strelac, ali je gol poništen odlukom sudija koji su dosudili nedozvoljenu poziciju.

Međutim, ponovljeni snimci su pokazali da Dijanje nije bio u ofsajdu, već Bartli koji niti je dao gol niti je primio loptu u ovoj akciji.

Ipak, sreća u nesreći po domaći tim je da je u narednih 90 minuta postigao još tri gola, i nijednom ne dozvolivši „svecima“ da zatresu njihovu mrežu upisao pobedu na ovom susretu.

„Sputnjik Ve? Pošaljite mi odmah!“

Okrnjen legendarni Poljud, bura „odnela“ nosač krova /foto/

Srbin je „mašinovođa“ Lokomotive koja tutnji Rusijom!

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala