Ukrajina organizuje vojne vežbe na granici sa Rusijom

© Sputnik / StringerUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) će izvesti velike antiterorističke vežbe u Harkovskoj oblasti (istok zemlje) u periodu od 14. aprila do kraja maja, saopštila je pres služba SBU.

Navodi se da će vežbe biti održane u uslovima veoma sličnim realnim uz primenu vojne tehnike i vatrenog oružja. Posebna pažnja će se posvetiti teritoriji oko granice sa Rusijom.

„Predviđeno je sprovođenje restriktivnih mera na određenim teritorijama, mogućnost provere dokumenata građana i pregled motornih vozila“, kaže se u saopštenju.
Rusko-beloruske vojne vežbe, kolona tenkova T-72B3  - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Provera borbene gotovosti: Rusija izvela celu vojsku na poligone /video/

U vezi sa tim SBU moli građane da obaveste u slučaju da vide sumnjiva lica, koja će tokom navedenog perioda pokazivati povećano interesovanje za železničke stanice, vojne objekte i vladine zgrade, kao i da uvek nose dokumenta sa sobom.

Ranije su slične vežbe, pod kontrolom Ukrajine, održavane u gradu Sčastje na teritoriji Donjecke oblasti. Predstavnici Službe bezbednosti Ukrajine su pretpostavili da bi tokom vežbi mogle da reaguju diverzantske i obaveštajne jedinice samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR), pa su znatno pojačali mere bezbednosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala