Ukrajina dobila pohvalu od NATO-a

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaSamit NATO u Briselu
Samit NATO u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Predstavnici država NATO-a razgovarali su sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrijem Kulebom u Briselu o situaciji na istoku Ukrajine.
„Saveznici su potvrdili čvrstu podršku NATO-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Oni su izrazili zabrinutost povećanjem ruskog vojnog prisustva na teritoriji, pored granice Ukrajine i nastavkom kršenja režima prekida vatre na istoku Ukrajine“, navodi se u dokumentu koji je objavljen na kraju sednice komisije Ukrajina-NATO.

Kako se navodi, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je tom prilikom „pozvao Rusiju da prekine grupisanje vojske, provokacije i počne sa deeskalacijom“.

„Saveznici nastavljaju da pozivaju Rusiju na konstruktivno učešće u delatnosti OEBS-a. Oni su pohvalili Ukrajinu za uzdržanost prema provokacijama koje dolaze od Rusije“, naglasili su u Alijansi.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nedavno je upozorila da članstvo Ukrajine u NATO-u nosi opasnost od velike eskalacije na jugoistoku zemlje i može dovesti do nepovratnih posledica za ukrajinsku državnost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala