„Snažni priznaju pobedu svog konkurenta“: Vreme je da SAD ustupe mesto Rusiji

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će morati da se pomere i ustupe mesto Rusiji, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„Ulazimo u tu fazu razvoja kada Rusija treba da zauzme mesto koje joj dolikuje i neko će morati da se pomeri“, rekao je on, imajući u vidu Ameriku.

Prema rečima Volodina, SAD pokušavaju da revidiraju istoriju Drugog svetskog rata, istoriju osvajanja svemira. Što se sporta tiče, pokušavaju da spreče snažne sportiste da odu na Olimpijske igre. Takođe spekulišu na temu vakcine, jer su im važniji prihodi od sopstvenih vakcina.

Kako je rekao, SAD ne priznaju uspehe konkurenata u kosmosu, što govori da gube moć.

„Tema svemira u trenutnoj situaciji dobija ogroman značaj, uključujući i politički. Snažni priznaju pobedu svog konkurenta, a slabi će ćutati. Za SAD se ne može reći da su slabe, što znači da gube snagu“, prokomentarisao je Volodin pokušaje SAD da prećute ulogu Sovjetskog Saveza u osvajanju svemira.

U saopštenju Stejt departmenta se, podsetimo, navodi da je u ponedeljak širom sveta obeležena 60. godišnjica čovekovog boravka u svemiru. Osim što nije pomenuto ime Jurija Gagarina, u objavi se takođe ne navodi da je prva zemlja koja je lansirala čoveka u svemir bio SSSR, a na priloženoj fotografiji prikazan je jedan od američkih astronauta sa američkom zastavom na rukavu skafandera.

Istovremeno, Volodin je rekao da predlog za uvođenje snošenja odgovornosti za apele na sankcije ostaje na dnevnom redu Državne dume.

„Nismo zaboravili tu temu, odložili smo je za dodatno izučavanje. Ta tema je na dnevnom redu kao oklopni voz koji stoji na sporednoj pruzi“, rekao je on.

Predsednik Državne dume tokom razgovora sa novinarima u februaru nije isključio uvođenje krivične kazne za apele na uvođenje sankcija protiv državljana Ruske Federacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala