Peskov „razbio mit“ o Putinovom „tajnom bunkeru“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je tvrdnje o navodnoj pripremi obraćanja Vladimira Putina parlamentu „u tajnom bunkeru“. Kako je rekao, obraćanje predsednika Rusije se sprema u Kremlju.
„Obraćanje se ne priprema na tajnom mestu, već u Kremlju. U procesu pripreme aktivno učestvuju najrazličitija stručna odeljenja, uključujući i članove kabineta ministara, i tu nema nikakve tajne“, objasnio je Peskov novinarima.

Portparol Kremlja je precizirao da preko puta Bele kuće (zgrade vlade) sa suprotne strane reke nije nikakav tajni bunker, već kompleks hotela „Ukrajina“.

„To nije bunker, već upravo koordinacioni centar vlade koji se nalazi u veoma prostranoj i prijatnoj konferencijskoj sali koja je izmenjena uzimajući u obzir zadatke vladine koordinacije. On uopšte nije tajni, tamo dolazi ogroman broj stručnjaka, predstavnici biznisa, državnici, poslanici i tako dalje. Opet ništa nisu pogodili. Upravo taj koordinacioni centar će danas posetiti šef države“, rekao je on.

Ranije je „Blumberg“ objavio da je priprema za Putinovo obraćanje parlamentu, koje je planirano 21. aprila, toliko poverljiva da se obavlja u visokotehnološkom „bunkeru“ koji se nalazi sa druge strane reke Moskve prekoputa zgrade vlade.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala