Profesori na zadatku — srpska krv greje Floridu

© AP Photo / Rich PedroncelliNemanja Bjelica i Goran Dragić
Nemanja Bjelica i Goran Dragić - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Nemanja Bjelica i Goran Dragić, Srbin i Slovenac srpskog porekla, slute da postanu sjajan tandem Majami Hita u borbi franšize sa Floride za NBA prsten.

U poslednjim momentima trejd roka sa Floride stigla je vest da će srpski reprezentativac Nemanja Bjelica preći iz Sakramenta u Majami, čime je epizodista Kingsa dobio šansu da doprinese šampionskim ambicijama ekipe Erika Spolstre.

Po objavljivanju vesti da će postati član Hita, Srbin je dobio poziv od novog saigrača, Gorana Dragića.

„Uzbuđen sam što ću igrati sa Goranom. Kad sam trejdovan odmah me je pozvao. Poznajem ga dugo, jedan je od najpotcenjenijih igrača u ligi. Odličan igrač, čovek i pobednik. Mnogo će mi olakšati posao što će tu biti neko iz Evrope. Znam da je to moj posao i da treba da budem profesionalac, ali mi olakšava to što će tu biti neko sa Balkana iz zemalja bivše Jugoslavije. Uvek sam srećan kada sam sa tim momcima“, rekao je popularni Profesor.

Ni Dragić nije oskudevao u pohvalama upućenim na račun zemljaka.

„Bjelica je sjajan šuter, pokazao je to u Sakramentu. Imaće veliku ulogu u spejsingu, može da raširi teren. Igrali smo u Evropi, može da organizuje igru. Uveren sam da će odlično da se prilagodi“.

Ono što možemo da vidimo na utakmicama i treninzima sluti na sjajan tandem koji bi u dresu Hita mogli da postanu igrači srpskog porekla.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Uncle Screw (@uncle.screw)

Po dolasku na Floridu Bjelica je imao doziranu minutažu, da bi u mečevima protiv Golden Stejta i Klivlenda dužim boravkom na parketu prikazao solidno izdanje i pomogao Majamiju u četiri pobede, nakon neslavnog niza od šest uzastopnih poraza.

Ipak, nekoliko mečeva kasnije se može zaključiti da se Nemanjina situacija nije mnogo promenila, pošto igra 12,5 minuta po meču, što je manje nego što je igrao u Kaliforniji.

Za to vreme beleži 3,7 poena i 2,5 skokova po meču, što je, takođe, manje nego u Sakramentu,

Sa druge strane, Slovenac kao jedan od nosilaca igre Majamija u poslednje vreme zbog povrede ne igra u svom prepoznatljivom ritmu, a prosek ove sezone mu je 13,5 poena, 3,3 skoka i 4,6 asistencija.

Marjanović i Dončić uništili Vizardse, Bjelica solidan u trijumfu Majamija /video/

Amerikanci teška srca priznaju – Jokićeva družina je „ono pravo“ /video/

U Americi raste novi srpski biser /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala