Nemački ekolozi podneli tužbu protiv izgradnje „Severnog toka 2“

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Nemačka organizacija za zaštitu životne sredine „Deutsche Umwelthilfe“ saopštila je da se obratila hamburškom sudu sa zahtevom da poništi odluku regulatora koji je prehodno izdao dozvolu za izgradnju „Severnog toka 2“ u vodama Nemačke.
„Organizacija je danas podnela tužbu protiv ubrzane izgradnje 'Severnog toka 2'. Tužba, koja je podneta administrativnom sudu u Hamburgu, usmerena je protiv dozvole za građevinske radove koju je ranije izdala Federalna služba za morsku plovidbu i hidrografiju“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, Federalna služba za morsku plovidbu i hidrografiju Nemačke u januaru je izdala dozvolu za izgradnju dela gasovoda u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Nemačke, nakon čega su nemački ekolozi izrazili protest.

Federalna služba je 1. aprila odbacila žalbu organizacije, koja je zatim saopštila namerava da se obrati sudu sa zahtevom da se zabrani izgradnja gasovoda „Severni tok 2“.

Ranije je operater „Severnog toka 2“ „Nord strim 2 AG“ saopštio da je postavio već 2.339 kilometara cevi gasovoda, odnosno 95 odsto.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala