Kremlj o otkrivenim fragmentima „Iskandera“ u Karabahu: U toku je intenzivan dijalog Moskve i Bakua

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Iskander M"
Raketni sistem Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je nakon reči azerbejdžanskog lidera Ilhama Alijeva o otkrivenim fragmentima raketa „Iskander-M“ u Karabahu da Moskva i Baku vojnim kanalima razgovaraju o „relevantnim pitanjima“.
„Vojska je uključena u intenzivan dijalog u okviru kojeg se razmatraju sva relevantna pitanja“, prokomentarisao je Peskov pismo zvaničnog Bakua.

Alijev je ranije izjavio da je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 1. aprila o informacijama o otkrivanju raketa „Iskander M“ u Karabahu.

„Razgovarali smo o ovom pitanju. Po mom uputstvu, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana poslalo je zvanično pismo sa fotografijama i dokazima. Ali za sada smo nismo dobili nikakav odgovor“, objasnio je azerbejdžanski predsednik.

Prethodno je Azerbejdžan objavio da je otkrio fragmente raketa „Iskander M“ koje je, prema navodima Bakua, Jermenija upotrebila tokom eskalacije u Karabahu u jesen 2020. godine.

Fragmente su pokazali predstavnici Azerbejdžanske agencije za uklanjanje mina. Agencija je saopštila da su fragmenti dve rakete pronađeni u gradu Šuša 15. marta tokom čišćenja teritorije od mina, ali nije objašnjeno na osnovu čega je zaključeno da su one upotrebljene u jesen 2020. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala