Evropa dobija novog šampiona – PSŽ eliminisao Bajern!

© AFP 2023 / FRANCK FIFEBrazilski fudbaler Nejmar u duelu sa igračima Bajerna
Brazilski fudbaler Nejmar u duelu sa igračima Bajerna  - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Pari Sen Žermena eliminisali su Bajern iz Minhena, iako su u revanš utakmici na svom stadionu izgubili 1:0. Ekipa iz prestonice Francuske u prvom susretu slavila je sa 3:2, te je zbog više golova u gostima prošla u polufinale Lige šampiona.

U drugom susretu večeri fudbaleri Čelsija poraženi su od Porta 1:0, ali kako su u prvom duelu slavili 2:0, naći će se među četiri najbolje ekipe Evrope.

PSŽ – Bajern Minhen

Iako je na susretu francuskog i nemačkog šampiona viđen samo jedan gol, utakmica je bila prepuna dobrih šansi i uzbudljivih trenutaka.

Već u trećem minutu Pariženi su imali šansu preko Mbapea koji šutirao malo pored leve stative. Igralo se u jakom tempu, a Bajern je prvi put ozbiljno zapretio u 27. minutu.

Džošua Kimih se našao u prilici, a udarac mu je završio tik pored okvira gola. Do kraja poluvremena gledali smo atomski fudbal jer je gotovo svaka akcija bila gol šansa.

Velike šanse imao je Nejmar, ali je okvir gola tri puta sprečio Brazilca da postigne gol. Aktuelni šampion Evrope to je kaznio u 40. minutu.

Maksim Šupo-Moting iskoristio je odbitak i glavom je poslao loptu iza leđa Kejlora Navasa. Do kraja poluvremena rezultat se nije menjao, te je minhenski klub imao minimalnu prednost.

Na startu drugog poluvremena David Alaba imao je dobru šansu, a sedam minuta kasnije zapretio je i Anhel di Marija. Igrao se atomski fudbal, Bajern je napadao, a možda i najbolju šansu imao je u 83. minutu.

Liroj Sane odlično je prošao, Baker nije imao šansu, ali je falila završnica. Nemac je poslao nešto između šuta i centaršuta, te je lopta završila pored stative.

PSŽ se panično branio, imao je nekoliko prilika iz kontranapada, ali lopta nije želela iza leđa Manuela Nojera. Nemački golman je imao nekoliko briljantnih intervencija koje su direktno sprečile igrače PSŽ-a da dođu do stopostotne šanse.

U poslednjim minutima utakmice šampion Evrope je sve pokušao, napadao, a ključnu intervenciju napravio je Kejlor Navas u 93. minutu kada je presekao centaršut Sanea.

Bajern je na kraju pobedio u revanšu, ali slavlje je pripalo fudbalerima Pari Sen Žermena. PSŽ će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Borusija Dortmund – Mančester siti.

Čelsi – Porto

U drugoj utakmici večeri, desila se slična situacija pošto je poraženi Čelsi prošao u polufinale.

Porto je bio bolji protivnik u revanšu i zasluženo je pobedio, ali je zbog lošeg prvog susreta ispao iz Lige šampiona.

Jedini gol na utakmici postigao je Mehdi Taremi u 94. minutu. Kasno je ekipa iz Portugalije postigla gol, te je Čelsi uspeo da se provuče i prođe među četiri najbolja tima Evrope.

Taremi je postigao spektakularan gol makazicama za utešnu pobedu Porta.

U sredu su na programu preostala dva duela četvrtfinala Lige šampiona. Dortmund se sastaje sa Sitijem, koji ima gol prednosti iz prvog susreta (2:1), a Liverpul čeka Real Madrid i juri zaostatak od 3:1 koliko je bilo u prvom susretu u prestonici Španije.

Obe utakmice igraju se u 21 čas.

I robot zna da zakaže /foto/

Okrnjen legendarni Poljud, bura „odnela“ nosač krova /foto/

„Žalim što nisam pustio Savićevića da igra u finalu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala