Direktor berze upozorava: Američka vlada ograničava kriptovalute

CC BY 2.0 / BTC Keychain / Bitcoin & LitecoinKriptovalute bitkoin i lajtkoin
Kriptovalute bitkoin i lajtkoin - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Vlade širom sveta mogle bi da počnu ograničavati upotrebu bitkoina i drugih kriptovaluta, upozorava Džesi Pauel, izvršni direktor berze Kraken.

„Mislim da bi moglo doći do izvesnog suzbijanja (trgovinom kriptovalutama)“, rekao je Pauel dodajući da regulatorna nesigurnost oko kriptovaluta neće uskoro nestati.

Pauelova predviđanja dolaze nakon uvođenja novih pravila protiv pranja novca koje je predložila američka vlada i koja bi zahtevala da ljudi koji drže kriptovalute u privatnom „digitalnom novčaniku“ prolaze proveru identiteta ako izvrše transakcije od 3.000 dolara ili više.

„Tako nešto moglo bi stvarno naštetiti kriptovalutama i na neki način ubiti 'prvobitnu nameru' njihove upotrebe, koja je bila samo da učini finansijske usluge dostupne svima“, rekao je Pauel.

Izrazio je nadu da „američki i međunarodni regulatori neće imati previše uzak pogled“, napominjući da „neke druge zemlje, posebno Kina, kriptovalute shvataju vrlo ozbiljno i zauzimaju vrlo dugoročno gledište“.

Izvršni direktor je rekao da oseća da su SAD „kratkovidnije“ od drugih država i da su „podložne“ pritiscima postojećih nasleđenih preduzeća, drugim rečima banaka, koje „mogu biti na gubitku zato što kriptovalute postaju važna stvar“.

„Takođe, mislim da je prekasno. Možda je pušten duh iz boce i sam pokušaj zabrane u ovom trenutku učinio bi ih privlačnijim. To bi sigurno poslalo poruku da vlada kriptovalute vidi kao superiornu alternativu sopstvenoj valuti“, rekao je Pauel.

Vrednost kriptovaluta u poslednje vreme je porasla, a bitkoini su u utorak dostigli novu rekordno visoku cenu od 62.000 dolara. Najpopularniji digitalni novčić na svetu porastao je danas više od tri procenta na oko 62.557 američkih dolara, prenosi RT.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala