Britanac slomio Lajovića posle dva dana, Filip bez borbe, na redu je – Novak

© AP Photo / Andy BrownbillDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Utorak nije bio najbolji dan za srpske tenisere u Monte Karlu pošto su Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere eliminisani. Obraz Srbije osvetlao je Filip Krajinović kom je meč predao Nikoloz Basilašvili, dok će Novak Đoković u sredu započeti turnir u mestu gde mu je zvanična rezidencija.

Sve je krenulo od poraza Miomira Kecmanovića od kog je bolji bio iskusni Fabio Fonjini.

Srpski navijači nadali su se da bi nešto moglo da se promeni u nastavku duela Danija Evansa i Dušana Lajovića. U nastavku, pošto je meč prekinut u ponedeljak zbog kiše.

Srpski teniser Miomir Kecmanović tokom duela sa Fabiom Fonjinijem u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Đoković protiv „grešnika“, Kecmanović bez iznenađenja

Viđena je velika drama, a Lajović nije uspeo da opravda ulogu favorita, najviše zbog toga što se „raspao“ početkom trećeg seta.

Pre ovog duela Britanac četiri godine nije znao za pobedu na šljaci, ali i pored toga Lajović nije uspeo da iz meča izađe kao pobednik.

Srpski teniser prvi set, koji je odigran u ponedeljak, izgubio je 6:3, međutim, ubrzo je počela kiša i do kraja dana nisu uspeli da završe meč.

Nastavljen je u utorak i viđena je velika drama. Duci je nekako uspeo da se izvuče, spasi dve meč lopte u taj-brejku i izjednači u setovima – 6:3, 6:7 (11).

Ipak, to kao da ga je iscrpelo, pošto je na startu trećeg perioda dva puta dopustio protivniku da mu oduzme servis. Evans je poveo sa velikih 4:0 i do kraja nije ispuštao prednost – 6:3, 6:7 (11), 6:2. Evansa u narednom kolu čeka Hubert Hurkač.

Posle Lajovića na teren u Monte Karlu izašao je Laslo Đere. Srpski teniser, kom je šljaka omiljena podloga, nije uspeo da pruži jači otpor Karenu Hačanovu.

Ruski teniser rutinske je slavio 6:4, 6:1 i u drugom kolu protivnik mu je bolji iz duela Karenjo-Busta – Travalja.

Poslednji srpski igrač današnjeg programa bio je Filip Krajinović koji je, ispostaviće se, imao lak posao. Protivnik mu je bio Gruzin Basilašvili koji se nije dobro osećao, te je posle gubitka od 6:1 i 2:0 odlučio da preda duel srpskom teniseru.

Krajinović se u drugom kolu sastaje sa Huanom Ignasiom Londerom koji je u žreb ušao umesto Danila Medvedeva koji ima virus korona.

Od srpski teniser čeka se još samo Novak Đoković. Najbolji igrač sveta startovaće turnir u sredu u 12.30. Protivnik mu je talentovani Janik Siner, te će Novak odmah od starta imati ozbiljan ispit.

​► Đoković protiv „grešnika“, Kecmanović bez iznenađenja

Velika pobeda za veliku nadu srpskog tenisa!

Strah u Nadalovom timu – zbog Medvedeva nastaje opšta pometnja?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala