Bogdan je pred Džordanom ponovio „srpske dvocevke“ /video/

© Foto : Jutjub skrinšot / Mladen CanovićSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, na meču protiv Šarlot Hornetsa, čiji je vlasnik najbolji igrač svih vremena Majkl Džordan, ponovio je sličan šut kao protiv Brazila na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Bogdanović, koji igra u formi života u poslednje vreme, podsetio nas je na čuvenu trojku sa utakmice protiv Brazila, kada je u trećoj četvrtini meča sa Šarlotom ubacio loptu kroz obruč na sličan način.

Bogdanova trojka protiv „Selesaa“ bila je jedna od najupečatljivijih momenata Mundobasketa, što zbog neverovatnog luka koji je imala lopta, a što i zbog komentara Slobodana Šarenca koji je rekao da je ovo koš sa druge planete.

Srpski košarkaš na sličan način, sa gotovo istog mesta, pogodio je protiv Hornetsa, te je samo izostalo radovanje kao protiv Brazila kada je prstima šake gestikulirao kao da puca iz pištolja.

​Bogdanović je na duelu protiv franšize Majkla Džordana ostvario rekord karijere po broju pogođenih trojki na jednom meču (8), a susret je završio sa 32 poena, tri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Bivši košarkaš, između ostalog, Partizana raste u lidera Atlante, što pokazuje podatak da protiv Hornetsa nisu igrale najveće zvezde Trej Jang i Džon Kolins, a opet je ekipa slavila.

O Bogdanovićevoj odličnoj partiji pričao je i njegov saigrač Brendon Gudvin koji je istakao „da je košarka sa Bogdanom na terenu veoma prosta“.

Takođe, srpskog košarkaša pohvalio je i trener Nejt Mekmilan rekavši „da su protiv Šarlota malo personalizovali napad ekipe kako bi lopta bila više u rukama Bogdana“.

„Imali smo neke napade koje smo želeli da igramo, ali smo imali i raspoloženog Bogdana, tako da smo njega 'hranili' loptama“, kazao je šef stručnog štaba Hoksa.

Bogdan je u nedavnom intervjuu za „Atletik “pričao o počecima u Atlanti, koji nisu bili nimalo laki jer je pred početak sezone imao virus korona, a potom je i doživeo povredu kolena zbog koje je propustio 25 utakmica.

„Na početku je bio novi tim, nova situacija za mene i imao sam utisak da u ekipi ne znaju moju igru. Da mogu da kreiram, da sam više od šutera. Ali, čekao sam da sve to dođe na svoje. Želeo sam da izgradim poverenje sa saigračima, da ne bude: 'Hej, dajte mi loptu i pokazaću vam šta umem'. Nije mi takav mentalni sklop. Kada dođe vaše vreme, samo treba da budete spremni. Na startu, pogotovo postava koja je ulazila sa klupe je bila nova. Nismo mnogo kreirali, a moja uloga je bila prosta – kada uhvatiš loptu, šutni“, rekao je bek Atlante.

U poslednjih osam utakmica Bogi je pronašao ritam i prosečno beleži 21,6 poena, 4,5 skokova, 4,4 asistencija, uz 50 odsto šuta iz igre, 52 za tri poena i 87 sa linije za slobodna bacanja.

​► Bogdanović se prisetio teškog perioda: Bio sam „mrtav“

Leteći se pridružio Džordanu i zasenio Bogdana, ali uzalud /video/

„Srpski snajper“ u NBA – Bogdanovih rekordnih osam trojki za pobedu Atlante /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala