„Zeleni“ izazvali skandal zbog odluke grada da pomogne sportistima: „Bezobrazluk“

CC0 / Pixabay / Novac
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Čelnici francuskog grada Nica su protekle nedelje glasali da profesionalnim sportistima dodeli finansijska pomoć tokom pandemije virusa korona, zbog čega je veliki deo javnosti negativno reagovao.

Nica je izglasala predlog da ukupno 28 sportista dobije finansijsku pomoć, među kojima su teniserka Alize Korne, motociklista Fabio Kvartararo.

Pomoć je sportistima, kao i svima ostalima, tokom pandemije virusa korona potrebna, ali u gestu Nice postoji i problem, kako tvrde iz „Zelenih“.

„Zeleni“ su ekološka politička partija u Francuskoj, čiji je predsednik Fabris Dekupinji postavio pitanje gradonačelniku Nice.

„Potpuno je normalno da profesionalni sportisti dobiju podršku zbog toga što je njima teško da zarađuju od svog posla trenutno. Ali, mi vam postavljamo pitanje: Zašto dajete 20.000 ili 30.000 evra milionerima? To je bezobrazluk“, naveli su iz ove organizacije.

Razni sportisti dobili su pomoć od 2.500 do 35.000 evra, a „Zelenima“ se nije svidelo to što su veliku pomoć dobili oni koji su pre pandemije jako dobro zarađivali.

Korne, 50. teniserka sveta, dobila je 25.000 evra, dok je Kvartararo, jedan od kandidata za osvajanje Moto GP titule, dobio 30.000 evropskih novičanica.

Gradonačelniku Nice Kristijanu Estrosiju se pitanje kritičara nije svidelo.

„Sram vas bilo! Od vas mi je muka! Kako smete da kažete da su oni milioneri?!“, odgovorio je.

Najveću pomoć dobilili su Šarlot Bone, šampionka u plivanju, i Metju Baile i Nastasija Noens, takmičari u aplskom skijanju.

Estrosi je u odbranu odluke čelnika Nice rekao da bi stanovnici tog grada želeli da pomognu svojim sportistima.

„Građani Nice svaki vikend provode uz Eurosport, čitaju L'Ekip. Svi ih gledaju na televiziji, sve generacije, svi su fanovi svojih šampiona! Vi ih mrzite, vređate i otpužujete ih da su mnogo bogati“, dodao je on.

Nema „Kaćuše“? Nema problema!

Rus se slupao na premijeri, Hamilton upisao 96. pobedu

Da li je Amerika pronašla ono što čeka 18 godina?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala