„Sputnjik Ve? Pošaljite mi odmah!“

© AFP 2023 / IAN KINGTONBivši fudbaler Arsenala Emanuel Frimpong
Bivši fudbaler Arsenala Emanuel Frimpong - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Emanuel Frimpong, nekadašnji fudbaler Arsenala, prisetio se vremena provedenog u Rusiji, usput pomenuvši želju da imunizovan ruskom vakcinom „Sputnjik Ve“.

Nekadašnji fudbaler londonskog Arsenala je oko tri godine proveo u Rusiji, igrajući za Ufu i Arsenal iz Tule.

Dvadesetdevetogodišnjak od 2017. godine nema klub, a trenutno boravi u Gani gde, kako kaže, odmara sa voljenim osobama.

Rusiju je zapamtio po mnogo toga dobrog, ali i po mnogo toga zanimljivog, čega se prisetio u intervjuu za tamošnji „sport24“.

„U Rusiji mi je bilo kul. Super sam se proveo, to je bio najbolji period u mojoj karijeri. Sve mi se svidelo: klub, navijači, grad. Ako bi mi se ukazala prilika da se vratim to bih sigurno i učinio“, prisetio se Frimpong.

Jedna od tema bila je i vakcinacija protiv virusa korona, a Frimpong ne da ne bi imao ništa protiv toga da primi „Sputnjik Ve“, već bi to iskreno želeo.

„Da, naravno! Ja volim Rusiju. Ako želite, pošaljite mi je odmah!“.

Frimpong objašnjava da u Rusiju nije došao zbog novca, a da se u Ufu zaljubio zbog lepote grada, ali i velikog gostoprimstva.

Pre dolaska u Rusiju je sebi postavio dva cilja.

„Pre dolaska sam znao da je tamo veoma hladno i da su devojke veoma lepe. Sebi sam postavio dva cilja: da vidim da li je stvarno toliko hladno i da li su devojke stvarno toliko lepe“, priseća se Frimpong i priseća se trenutka kada je na jedan trening došao u papučama – usred zime.

„Ja volim da radim razne stvari. Nekada se ponašam kao ludak, nekada kao normalna osoba. Svaki dan sam drugačiji, tako da nikada nije dosadno sa mnom. Vremenom sam se, inače, navikao na hladnoću“.

Nestašni fudbaler se prisetio i jedne večeri u Rusiji. Možda ne naljuđe, kako ističe, ali jedne od onih koje sme da ispriča javno.

„Jednom sam izašao pre utakmice u grad. Ne mislim da sam alkoholičar, ali sam tada odlučio da malo popijem. Mislim da je u pitanju bila votka. Zaspao sam u restoranu i spavao sedam sati. Uveče su me probudili i rekli mi da moram da napustim objekat, ali mi se i dalje spavalo“, priseća se Frimpong i dodaje.

„Neko me je uveo u taksi, ali sam i dalje bio mnogo pijani nisam znao svoju adresu. Pokušavao je da me probudi dosta dugo. Posle dva sata taksista je stao i rekao: 'Ovo je kraj vožnje'. Na kraju je morao da uzme moj telefon i da pozove nekog od Rusa“.

Član mlađih selekcija Engleske kaže da mu je, pored devojaka, omiljeno sećanje na Rusiju – hleb.

Dodaje i da Rusi nisu rasisti, iako se taj narativ forsira u jednom delu sveta.

Dejan Kuzmanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Knežević „vrele krvi“ je izabrao pravi put, a za Sputnjik kaže: „Zauvek uz Srbiju!“

„Postoje predrasude da su Rusi rasisti, ali taj problem postoji u svim zemljama. Mene su Rusi oduševili time koliko su gostoljubivi, posebno u Ufi“.

Ipak, postoji jedna stvar u kojoj ga je Rusija razočarala.

„To bi bili putevi. Mislio sam da će biti mnogo bolji. U Engleskoj sam navikao na sjajne puteve svugde. Ali, kada sam došao u Ufu bio sam šokiran“.

Za kraj se priseća želje koju je imao dok je boravio u Rusiji, a koja nije iščezla – daleko od toga.

„Voleo bih da se vratim u Ufu i da budem glumac u porno filmu sa 20 devojaka iz Tatarstana“, zaključio je razgovor Frimpong.

Sputnjik saznaje na koje utakmice se sumnja da su nameštene

Roman je bacio milione na Baskijca, ali je zamenu za legendu našao u golmanu odanom korenima

Poledica za Sputnjik: Plačem što nam ni žreb za kup nije regularan, Partizan je oštećen!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala