Rusija ograničava vazdušni saobraćaj sa Turskom

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaAvion "Erbas" A320 kompanije "Aeroflot" na pisti aerodroma u Rostovu na Donu
Avion Erbas A320 kompanije Aeroflot na pisti aerodroma u Rostovu na Donu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Rusija ograničava redovne i čarter letove za Tursku od 15. aprila do 1. juna, saopštila je potpredsednica vlade Tatjana Golikova.
„Doneli smo odluku da ograničimo redovne i čarter letove sa ruskih međunarodnih aerodroma na aerodrome Turske i u obratnom smeru od 15. aprila do 1. juna ove godine“, izjavila je Golikova na konferenciji za štampu.

Izuzeci su: dve linije nedeljno Moskva – Istanbul, Istanbul –Moskva, evakuacija ruskih državljana koji se nalaze na odmoru u Turskoj i linije koje su potrebne za izgradnju nuklearne centrale.

Pored Turske, Rusija za isti period ograničava letove i za Tanzaniju.

Prema nekim informacijama, u Turskoj trenutno odmara oko 30.000 ruskih turista. Za sada nije planirana njihova evakuacija.

Već nekoliko nedelja beleži se rast broja zaraženih kovid 19 u Turskoj. Ako se u martu taj broj na dnevnom nivou kretao oko 6-8.000 ljudi, početkom aprila on je dostigao 56.000 zaraženih. Kako je saopštila Ana Popova, šefica ruske službe za fitosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“, najveći broj zaraženih virusom korona u Rusiju dolazi baš iz Turske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala