Protestovalo udruženje firmi koje se bave proslavama, traže pomoć od države

© Tanjug / TANJA VALICProtest udruženja firmi koje se bave proslavama
Protest udruženja firmi koje se bave proslavama - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Zajednički protest udruženja ivent industrije koju čine firme čija je osnovna delatnost organizacija proslava završen je oko 18.15 ispred Vlade Srbije.

Zahtevi predstavnika ivent industrije su direktna finansijska pomoć za najugroženije delatnosti za period od kada im je, kako kažu, zabranjen rad, dok ne počnu da rade punim kapacitetom, da Krizni štab i vlada hitno usvoje mere koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, a kojima je propisano pod kojim uslovima ivent industrija može da počne da radi, kao i tačan datum početka rada.

Na protestu su učestvovali i predstavnici udruženja muzičara, noćnih klubova i barova, udruženja salona venčanica, fotografi, snimatelji...
Predstavnik Asocijacije ugostitelja Dario Prpić pozvao je državu da bude odgovorna prema poreskim obveznicima i da finansijski pomogne ugostiteljstvu kao jednoj od najugroženijih grana u pandemiji korona virusa.

"Tražimo hitan sastanak na kome ćemo predstaviti plan pomoći. Nadam se da ne misle da će nas eventualnim otvaranjem umiriti i rešiti naše probleme", rekao je Prpić na protestu i dodao da oni nakon otvaranja ugostiteljskih objekata traže finansijsku pomoć za poslednjih 13 meseci i jasne olakšice za budući period.

Prpić je dodao da ugostitelji traže da se nove mere koje se tiču rada tih objekata ne donose bez njihovih saveta.

Sledeći protest zakazan je za idući ponedeljak, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala